Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

ΦΙΡΙΝΤΑ ΠΑΤΑΤΕΣΛΙ ΚΙΟΦΤΕ




Υλικα
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
προαιρετικά 1 αυγό
Για τη σάλτσα ντομάτας θα χρειαστούμε…
1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
2-3 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι ,πιπέρι
ρίγανη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Χρειαζόμαστε επίσης για τη συνταγή...
4-5 πατάτες κομμένες ροδέλες
2-3 πράσινες πιπεριές φλωρίνης κομμένες
2-3 ντομάτες κομμένες ροδέλες
οδοντογλυφίδες ή μισό ξυλάκι από σουβλάκι


Εκτελεση
Πλάθουμε τα υλικά του κιμά και ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια μας.
Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα υλικά της σάλτσας ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Είμαστε έτοιμοι να στήσουμε τα υλικά μας μέσα …
Παίρνουμε μια ροδέλα πατάτας, βάζουμε πάνω μια ροδέλα ντομάτας, μετά βάζουμε ένα κομμάτι πιπεριάς (εγώ δεν είχα πράσινη πιπεριά κι έβαλα κόκκινη) και στο τέλος βάζουμε το κεφτεδάκι Τα ενώνουμε όλα μαζί με την οδοντογλυφίδα .
Συνεχίζουμε το ίδιο και για υπόλοιπα υλικά μας (πατάτα- ντομάτα –πιπεριά- κεφτεδάκι …) και τα στρώνουμε στο ταψί .
Ψήνουμε το φαγητό μας στις αντιστάσεις στους 200ο C περίπου 50 λεπτά .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου