Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ





Υλικά για τυροκούλουρα

1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 φλυτζ. τσαγιού μυζήθρα ξερή τριμμένη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
1κ. αλεύρι (½ κ. απλό, ½ που φουσκώνει μόνο του)
σιρόπι: 4 ποτ. ζάχαρη, 3 ποτ. νερό, λίγο ξινό και ελάχιστο αλάτι. Το βράζουμε 5 λεπτά

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, το μπέϊκιν, τις βανίλιες, τη μυζήθρα και στο τέλος ρίχνουμε αργά αλεύρι, τόσο όσο η ζύμη να μην είναι καθόλου σφιχτή. Λαδώνουμε τα χέρια μας, τα πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα βάζουμε σ’ ένα λαδόχαρτο. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Μετατρέπουμε τα μπαλάκια σε πιτούλες, τα τρυπάμε στη μέση με το δάκτυλό μας, και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, διατηρώντας τη φωτιά χαμηλή. Τα γυρνάμε μέχρι να ροδίσουν, τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, τα σιροπιάζουμε και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια τριμμένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου