Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ




Τα υλικά που χρειαζόμαστε για το kazandibi είναι:

4 κούπες γάλα
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 κούπα ριζάλευρο
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το γάλα, ανακατεύουμε το ριζάλευρο με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο γάλα. Ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και ραντίζουμε με άχνη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε την κρέμα μας στο ταψί. Για να πετύχουμε το χρυσό καφετί χρώμα του πάτου του γλυκού μας, ψήνουμε στριφογυρνώντας το ταψί στο μάτι. Ετοιμάζουμε ένα άλλο λίγο μεγαλύτερο ταψί με κρύο νερό και μόλις είναι έτοιμο αυτό που έχουμε στη φωτιά, το βουλιάζουμε σε εκείνο που έχει μέσα το κρύο νερό. Αυτό θα βοηθήσει για να βγαίνει το γλυκό εύκολα από το ταψί. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα. Βγάζουμε την κάθε μερίδα με μια σπάτουλα και την τοποθετούμε ανάποδα στο πιάτο που θα σερβίρουμε, ούτως ώστε να ανέβει η καμένη μεριά στην επιφάνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου