Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΧΑΖΑΛ



Τα υλικά

250 γρ. μαργαρίνη
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
1.000 ml γάλα
250 gr. μπισκότα πτι μπερ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
Επιπλέον
Μπανάνα
Καρυδιών, φουντουκιών,αμύγδαλο ψιλοκομμένα
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί ισόποσα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι,το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε το ταψί, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη στο ψυγείο 7-8 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 2 περίπου δάχτυλα.
Ενδιάμεσα βάζουμε μπανάνα σε ροδέλες και ξηρούς καρπούς.
Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε!

ΣΥΝΤΑΓΗ Birgül Aydın


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου