Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ



Υλικά
1 κιλό ζαχαρη
½ κιλο μέλι
1 βανίλια
3 κουταλιές άνυδρο ασβέστη
2 φλιτζάνια νερό
200 γρ γλυκόζη   
 

Εκτέλεση
Βάζουμε τις 3 κουταλιές ασβέστη να διαλυθούν σε νερό, τόσο όσο να καλύπτονται τα κομμάτια του καρπουζιού, τα οποία τοποθετούμε μέσα στο μείγμα για 1 ώρα. Κατόπιν τα βγάζουμε τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό να βράσουν σε σιγανή φωτιά, για αρκετή ώρα, μέχρι να δέσει το σιρόπι, να γίνει περίπου σαν μέλι, αλλά λίγο πιο αραιό. Κατόπιν βάζουμε μέσα τη βανίλια και τα κομμάτια του καρπουζιού μέχρι να μαλακώσουν, ( δεν πρέπει να μας λιώσει ή να γίνει πολύ μαλακό το καρπούζι). Με το σβήσιμο της φωτιάς ρίχνουμε μέσα τη γλυκόζη. Μόλις κρυώσει καλά το βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Διατηρείται  καλύτερα στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου