Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ



Υλικά
6 μεγάλες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι  μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φρέσκια μεγάλη τομάτα τριμμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα πράσινα κομμάτια αφήνοντας το κοτσάνι.

Βάζουμε τις μελιτζάνες στον πάγκο μας να σταθούν κάνουμε δυο μεγάλες χαραξιές χωρίς να τις τρυπήσουμε πέρα ως πέρα. Βάζουμε  τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι  για  να ξεπικρίσουν για 1-2 ώρες.
Τις πιέζουμε να φύγουν τα υγρά τους και τις τηγανίζουμε ελαφρά (εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο grill)Τις ακουμπάμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να μαζέψει  το λάδι.

Βάζουμε  στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για να μαλακώσουν.
Μόλις  μαλακώσουν ρίχνουμε το  σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε απ’ τη φωτιά.
Τακτοποιούμε  τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με τα χαραγμένα μέρη προς τα πάνω. Με ένα πιρούνι ανοίγουμε  το ανοίγματα προσεκτικά να μην τρυπήσουμε  το φλοιό. Τις γεμίζουμε με  το μείγμα των κρεμμυδιών και ρίχνουμε από πάνω περιχύνω την  τομάτα
Ψήνουμε  στους 200° C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου