Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ( ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΜΥΡΝΗΣ)

·                         

                           

                                2 λίτρα γάλα
·                          8 κουταλιές σούπας ρύζι
·                          6 κουταλιές σούπας νεσιστέ
·                          ½ κουταλιά σούπας κοπανισμένη μαστίχα
·                          2 κούπες ζάχαρη
·                          1 μασουράκι βανίλια
Εκτέλεση
·                          Βράζουμε το ρύζι με δύο ποτήρια νερό μέχρι να χυλώσει
·                          Λειώνουμε το νεσιστέ σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό
·                          Κοπανάμε τη μαστίχα στο γουδί με λίγη ζάχαρη και την κρατάμε στην άκρη
·                          Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
·                          Προσθέτουμε το χυλωμένο ρύζι και το νεσιστέ στο γάλα
·                          Προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να πήξει αρκετά αλλά χωρίς να κολλήσει.
·                          Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 ή 8 μικρά ατομικά πήλινα δοχεία και τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί.
·                          Ψήνουμε το ρυζόγαλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να καεί η κρούστα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου