Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕΧΙΩΤΙΚΟ ΤΥΡΙ



Υλικά

2 αβγά
60ml ελαιόλαδο
130ml συμπυκνωμένο γάλα
250γρ. αλεύρι
1.5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
260γρ. τυρι χιώτικο τριμμένο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C και στρώνουμε με λαδόχαρτο τη βάση του ταψιού. Χτυπούμε τα αβγά στο μίξερ για περίπου τρία λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και Χτυπούμε για ακόμη τρία λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι, το baking powder, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το τριμμένο χιώτικο τυρί με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι η τυρόπιτα να φουσκωσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου