Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 125 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το αυγό και το μισό λάδι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπαλίτσες.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 1/4 του λίτρου νερό (περίπου 5 ποτήρια) και το υπόλοιπο λάδι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και τοποθετούμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30' περίπου. Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα. Παίρνουμε με την κουτάλα μπόλικο ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολ σιγά-σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα ή το πηρούνι για να μην μας  κόψει το αυγολέμονο. Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο  στα γιουβαρλάκια και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά. Δέν ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με την κουτάλα.

H συνταγη είναι απο το ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου