Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ (ΤΑΜΠΟΥΛΕ)



Υλικά: 
1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
2 κουταλιές σησαμέλαιο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι  
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
10-12 ξερά βερίκοκα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κύβους ανανά κονσέρβας
1 ολόκληρο ξυλαράκι κανέλας
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση: 
Μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό τα βερίκοκα και ψιλοκόβουμε τα μισά. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά από το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καυτερό πιπέρι και την κανέλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό του κοτόπουλου. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την απομακρύνουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το πλιγούρι να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει.
Ρίχνουμε τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το πηρούνι να αφρατέψει. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και το σερβίρουμε χλιαρό,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου