Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

ΠΙΛΑΦΙ ΜΠΕΡΝΤΕ ΓΙΟΥΦΚΑΛΙ ΠΙΛΑΦ



Συστατικά:
• 1 μέτριο κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
• 200γρ φρέσκο βούτυρο
• 4,5φλ ρύζι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1φλ κουκουνάρι
• 2κ.σ σταφίδα κορινθιακή
• 1κ/άκι πιπέρι
• 1κ/άκι μπαχάρι
• 1/2κ/άκι κανέλα
• 2κ.σ αλάτι
• 6φλ ζωμό κότας
• 2ή3 συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
• 1φλ ασπρά αμύγδαλα
• 1κ.σ λάδι για το ταψί
• Φύλλο: 2 αυγά
• 3κ.σ γιαούρτι
• 3κ.σ λάδι
• 300γρ αλεύρι

Οδηγίες:

 Μουσκεύετε το ρύζι σε 5 φλυτζανια  χλιαρό νερό και το ξεπλένετε καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια 4-5’. Βάζετε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα συκωτάκια, και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
 Πασπαλίστε με αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε το ζωμό κότας και όταν βράσει προσθέστε το ρύζι.
Συνεχίζετε το βράσιμο 4-5’ σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό και το ρύζι φτάσουν στο ίδιο επίπεδο χαμηλώστε λίγο την θερμοκρασία και βράζετε 5-6΄. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες πάνω στο ρύζι, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά και σιγοβράστε 8-10’ για να απορροφήσει τα υγρά.
Σβήνετε την εστία και αφήστε το πιλάφι 1ή2 ώρες να κρυώσει. Ετοιμάζετε τον μπερντέ δηλαδή το φύλλο ανακατεύοντας το αλεύρι με το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει τρυφερή ζύμη.Την αφήνετε σε δροσερό μέρος 1ώρα. Αλείφετε ένα στρογγυλό ταψί με το λάδι και σκορπίζετε τα αμύγδαλα. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνετε στο ταψί αφήνοντας το να προεξέχει από τα πλαϊνά.
 Απλώστε από πάνω το πιλάφι μαζί με το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο. Το σκεπάζετε με το υπόλοιπο του φύλλου σαν δέμα.
 Ψήστε στους 170 για 20-25λεπτά να ροδίσει. Το αναποδογυρίζετε και ξεφορμάρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου