Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Cheesecake (ΤΣΗΖΚΕΪΚ)


Cheesecake (Τσήζκεϊκ)


Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά

Υλικά:
350gr. μπισκότα digestive
150gr. βούτυρο μαλακό

Υλικά για την κρέμα:
1 φάκελος κρέμα σαντιγύ
½ ποτ. νερού φρέκσο γάλα
50gr. ζάχαρη άχνη
300gr. τυρί κρέμα (ή ανθότυρο)
Ξύσμα από 1 λεμόνι (ή πορτοκάλι ή μανταρίνι )

Υλικά για την σάλτσα:
1 κουτί βύσσινο κομπόστα
1 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα ενώνουμε καλά. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα που ανοίγει.

Βήμα δεύτερο
Χτυπάμε καλά τη σαντιγύ με τη ζάχαρη και το γάλα και προσθέτουμε το τυρί. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Βήμα τρίτο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υγρό από το βύσσινο και το κορν φλαουρ, σε σιγανή φωτιά, και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα ανακατεύοντας ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Μπορούμε, αν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκια σαντιγύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου