Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

500 γρ. ρύζι μπασμάτι 
3 κτσ βούτυρο πρόβειο
3½ ποτήρια ζωμό (λαχανικών ή πουλερικών)
2 σκ σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κτγ σκόνη μαστίχας
50 γρ. ξανθιά σταφίδα
50 γρ. σπασμένα φιστίκια Αιγίνης
ελάχιστος κρόκος (σαφράν)
αλατοπίπερο
Μουσκεύουμε το ρύζι σε ζεστό νερό με λίγο αλάτι για 1 ώρα. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το ρύζι σε βαριά κατσαρόλα με βούτυρο όσο να γυαλίσουν οι κόκκοι και ρίχνουμε τα σκορδοκρέμμυδα. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλατοπίπερο, τον κρόκο, τη σταφίδα, τα φιστίκια και τη μαστίχα. Μόλις σιγοβράσει, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και το αφήνουμε 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και, αφού καλύψουμε την κατσαρόλα με καθαρό πανί, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Σερβίρουμε περιχύνοντας με καυτό βούτυρο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

e-anemos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου