Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ




Η συνταγή της ημέρας




Υλικά 
14 μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες με τα κεφάλια τους
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα για γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 φλιτζάνια νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 
Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, σέλερι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Μετά από 8 λεπτά ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, νερό και 1 κουταλάκι αλάτι. Μόλις πάρουν βράση βάζουμε στην κατσαρόλα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια: 45 λεπτά

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου