Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Γεμιστά με κιμά και ρύζιΤα κλασσικά καλοκαιρινά γεμιστά, εμπλουτισμένα με κιμά. Ντομάτες, πιπεριές κολοκυθάκια, όλα ταιριάζουν σε αυτή τη συνταγή. 


Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά 
Συνταγή για: 8 μερίδες 





Υλικά συνταγής: 
Ώριμες, σφιχτές ντομάτες8 μέτριες 
Πιπεριές8 μέτριες 
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μεγάλο 
Μοσχαρίσιο κιμά500 γρ. 
Ρύζι καρολίνα16 κουταλιές σούπας (υπολογίζουμε 1 κουταλιά για κάθε λαχανικό) 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό1/2 κούπα 
Ψιλοκομμένο άνηθο2 κουταλιές σούπας 
Ψιλοκομμένο δυόσμο3 κουταλιές 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Ζάχαρη1/2 κουταλάκι 
Καθαρισμένες χοντροκομμένες πατάτες4 μέτριες (προαιρετικά) 
Ελαιόλαδο1/2 κούπα 

Οδηγίες: 
1. Κόβετε ένα καπάκι από τις ντομάτες, αλλά δεν το αποχωρίζετε εντελώς. Τις αδειάζετε με το κουταλάκι της πατάτας και κρατάτε την ψίχα. Κάνετε το ίδιο με τις πιπεριές, αφαιρώντας τα σπόρια.
2. Ζεσταίνετε 2 - 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, να μαραθεί κι αυτό. Προσθέτετε το ρύζι. Περνάτε την ψίχα της ντομάτας από το μπλέντερ και την προσθέτετε στον κιμά. Ρίχνετε και 1 κούπα νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτετε τα αρωματικά και κατεβάζετε από την φωτιά.
3. Με προσοχή, μοιράζετε την γέμιση στα λαχανικά. Προσθέτετε αν θέλετε τις πατάτες στο ταψί, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε και 1/2 κούπα νερό και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 60 περίπου λεπτά.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα.

radicio.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου