Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΡΟΣΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΥ



Ρόστι λαχανικών με κάρυΡόστι λαχανικών με κάρυΥπέροχες τηγανίτες με λαχανικά, νοστιμότατες και εύκολες, με διακριτικό άρωμα κάρυ. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι.


Προετοιμασία: 20 λεπτά και 30 λεπτά αναμονή | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά και 30 λεπτά αναμονή
Συνταγή για: 4 μερίδες





Υλικά συνταγής:
Πατάτες500 γρ. 
Κολοκυθάκια400 γρ. 
Καρότα400 γρ. 
Αυγά3 μεγάλα 
Γιαούρτι100 γρ. 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Σκόνη κάρυ1 κουταλάκι τσαγιού 
Αλεύρι2 - 3 κουταλιές (μόνο αν χρειαστεί) 
Ελαιόλαδογια το τηγάνισμα 

Οδηγίες: 
1. Πλένετε τα λαχανικά. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζετε ελαφρά. Τα βάζετε σε τρυπητό για μισή ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους. Εν τω μεταξύ τρίβετε τα καρότα επίσης στο χοντρό τρίφτη και τις πατάτες (αφού τις ξεφλουδίσετε) στον ψιλό τρίφτη του τυριού.
2. Βάζετε τις πατάτες και τα καρότα σε μπολ. Στραγγίζετε τα κολοκυθάκια, πιέζοντας τα με τα χέρια σας να φύγουν τα περιττά υγρά και τα προσθέτετε κι αυτά. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το κάρυ, τα αυγά και το γιαούρτι.
3. Ανακατεύετε καλά το μείγμα των λαχανικών να γίνει ομοιογενές. Αν έχει πάρα πολλά υγρά, προσθέτετε λίγο αλεύρι (το μείγμα πρέπει να είναι σαν αραιός χυλός).
4. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέτετε κουταλιές από το μείγμα. Τις πατάτε λίγο, να απλώσουν τα λαχανικά. Τις ροδίζετε καλά και από τις 2 πλευρές και τις βγάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το παραπανίσιο ελαιόλαδο.
5. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι. 
radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου