Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ



Υλικά
8 μέτριες φέτες καρπούζι

• 6 κουτ. σούπας ζάχαρη

• 6 κουτ. σούπας μέλι

• 100 γρ. βούτυρο

• 8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 60 γρ. σουσάμι

• 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη

• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Κόβουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τη φλούδα του. Βγάζουμε από κάθε φέτα τους μαύρους σπόρους.

2. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε καλά για να βγει ο χυμός του καρπουζιού.

3. Λιώνουμε τη μισή ποσότητα βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μισό μέλι και όλη τη στυμμένη ψίχα του καρπουζιού, μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ ρευστή ούτε πολύ σφιχτή.

4. Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε τον πάτο του με σουσάμι έως ότου τον καλύψει καλά.

5. Στρώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού σε πάχος 2 εκατοστά και πασπαλίζουμε ξανά με το σουσάμι.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.

7. Όταν ψηθεί και ροδίσει, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 

ΠΗΓΗ arkoudi.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου