Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

 Περιεχόμενα


  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά
  • κανέλλα
  • 1 κουταλιά μαγιά
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι μέλι


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι

-Διαλύετε την μαγιά στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά

-Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μαγιά

-Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός

-Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί

-Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπα κάθε φορά ζυμάρι

-Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα

-Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλυτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι

-Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες

-Πασπαλίζετε με κανέλλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου