Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ


Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα περίπου

Υλικά:
1 παντεσπάνι σοκολάτα (βλ. βασικά)
1 φάκελο σαντιγύ
½ ποτ. νερού φρέσκο γάλα
½ δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλ. βασικά)
2 κουτ. σούπας κακάο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
Λίγο κονιάκ
4 φύλλα ζελατίνης
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα (ό,τι μας αρέσει)
2-3 φλιτζ. φρούτα (μπανάνες, φράουλες, μανταρίνια, ακτινίδια)

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη μαρμελάδα και τα φρούτα κομμένα σε κομματάκια και τα αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα ποτήρι με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες για ¼ της ώρας. Βράζουμε ½ ποτηράκι του κρασιού νερό, το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού στύψουμε τις ζελατίνες, τις βάζουμε στο ζεστό νερό, ανακατεύοντάς τις. Βράζουμε το κακάο με τη ζάχαρη και όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το κονιάκ. Χτυπάμε καλά το γάλα με το φάκελο της σαντιγύ. Προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη χτυπάμε μαζί με τη σαντιγύ.

Βήμα τρίτο
Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το κακάο. Προσθέτουμε ένα μέρος από την κρέμα μας και ένα μέρος από τα φρούτα μας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στο δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι. Σκεπάζουμε με την κρέμα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις ζελατίνες. Τη βάζουμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε όταν έχει κρυώσει καλά.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Από τα υλικά μας τίποτα δεν πρέπει να είναι ζεστό.
  • Η ζελατίνα χρειάζεται περισσότερο σε ωμά φρούτα για να μη μας μαυρίσουν.
  • macooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου