Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Η ΛΙΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΦΕΥ-ΓΑΤΟΥ



ΣΥΝΘΕΣΗ 
4 φλ. ελιές Καλαμών
1,5 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
5 μέτ. κρομμύδια σε φετάκια
2 στραγγ. γιαούρτια 2%
1/2 φλ. κεφίρ ή γάλα
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. φαρίνα
4 αβγά
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
Αλάτι (λίγο.!), πιπέρι
1 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. σουσάμι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η (με λαούτα.!)
1. Ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές και τις κόβουμε στα 4.
2. Ξανθαίνουμε σε 3 κ.σ, λάδι (ναι, μανδάμ, τσιγαρίζουμε!) τα κρομμύδια, ρίχνουμε τις ελιές, τα αρτύματα, ανακατεύουμε για 2', αποσύρουμε κι αφήνουμε να χλιάνουν.
3. Στην λεκάνη μας (όχχχι του βεσέ, μανδάμ.!) χτυπάμε με το μιξεράκι λάδι, αβγά, γιαούρτια, γάλα και προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα.
4. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύουμε ελαφρά να δέσει το μίγμα. 
5. Αλείφουμε με την μαργαρίνη το ταψί, απλώνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε το σουσάμι και φουρνίζουμε.

ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ
Κατά προτίμηση χλιαρή ή κρύα.
Το κάθε κομμάτι σε 4 φέτες με 1 κλαράκι μαϊντανό. 
Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα, σουβλάκια ψητών λαχανικών, τυρί ΜΑΣΤΕΛΟ ή ΤΑΛΑΓΑΝΙ σαγανάκι και πίνουμε λευκό, δροσερό κρασί.

(πιάτο για βραδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου