Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

 Περιεχόμενα


  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κιλό κιμά, 1/4 φλυτζάνι λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο


 Οδηγίες / Εκτέλεση

Για την σάλτσα:
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι και πιπέρι


-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ

-Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο

-Προσθέτετε το αυγό και το ψωμί

-Αλατοπιπερώνετε

-Ζυμώνετε καλά

-Πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια

-Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια

-Όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας

-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

-Προσθέτετε το σκόρδο

-Σβήνετε με κρασί

-Αλατοπιπερώνετε

-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά

-Ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δυό τρείς βράσεις 
sintages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου