Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

ΙΜΑΜ-ΜΠΑΪΛΝΤΙ

 Περιεχόμενα


  • 1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 3 φλυτζάνια λάδι
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 4 φρέκα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο κεφαλοτύρι


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε

-Τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα

-Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε στο μισό λάδι

-Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

-Προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους

-Αλατοπιπερώνετε

-Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με την σάλτσα

-Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι

-Βάζετε τις ροδέλλες από τα ντοματάκια πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πασπαλίζετε με τυρί.

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα 
sintages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου