Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

ΓΛΥΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Εκτύπωση
    

Υλικά
Παντεσπάνι:
  • 6 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
  • 4 κουταλιές νερό
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 φακελάκια άρωμα βανίλιας
Κρέμα:
  • 4 φακελάκια ζελέ ανανά ή μπανάνα
  • 2 κιλά γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, νερό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 15-20 λεπτά
  • Σε άλλη λεκάνη διαλύουμε τα φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ή και λιγότερη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη όμως είναι κανονικό) και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αφού ψηθεί το παντεσπάνι ρίχνουμε την κρέμα πάνω με μια βαθιά κουτάλα και το βάζουμε στο ψυγείο
  •  http://www.greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου