Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΙΤΣΛΙ ΚΕΦΤΕ



Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 500 γρ. πληγούρι
  • 2 ψωμάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
  • 1 κ.σ. κίμινο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 50 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • φρυγανιά
  • αλάτι

Πως το κάνουμε:

  1. Μουλιάζετε για μια ώρα το πληγούρι με τα ψωμάκια.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το 1 κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτετε τον αρνίσιο κιμά και το κουκουνάρι και συνεχίζετε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του ο κιμάς.
  4. Κατεβάζετε το μείγμα από την κατσαρόλα και προσθέτετε τον μαϊντανό,λίγο αλάτι και την καρυδόψιχα.
  5. Ανακατεύετε το πληγούρι με το ψωμί, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κόκκινο πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
  6. Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης, το πλάθετε και στην μέση κάνετε μια τρύπα με το δάχτυλο σας, γεμίζετε με το μείγμα του αρνίσιου κιμά και κλείνετε καλά την ζύμη.
  7. Βάζετε μια κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τους κεφτέδες μέσα για 25 περίπου λεπτά.
  8. Αφήνετε να κρυώσουν.
  9. Τέλος, περνάτε τους κεφτέδες από τα αυγά και την φρυγανιά και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι όπως μου την έδωσε η μητέρα μου.
Εγώ μόλις φτιάξω τους κεφτέδες τους βάζω κατευθείαν για τηγάνισμα και παραλείπω το βράσιμο, το αυγό και την φρυγανιά.


 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου