Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ


Ρολό (με κιμά)

Χρόνος Παρασκευής: 1 ¾ ώρας

Υλικά:
750gr. κιμάς μοσχαρίσιος
4 φρυγανιές τριμμένες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κουτ. γλ. ούζο
1 κουτ. γλ. ξύδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 αυγό
4 αυγά βρασμένα (καθαρισμένα)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
½ ματσάκι μαϊντανό
Λάδι για τηγάνι
Αλεύρι
Πατάτες
Λεμόνια
1 ποτηράκι κρασιού λάδι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ξύδι, το ούζο, το βούτυρο, το αυγό, το μαϊντανό, τις φρυγανιές, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τα ζυμώνουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε ένα δίσκο ή σε μια λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά και τοποθετούμε τα αυγά. Κλείνουμε τον κιμά γύρω από τα αυγά για να το κάνουμε ένα σφικτό ρόλο.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και αλευρώνουμε το ρολό. Το βάζουμε στο τηγάνι και το σωτάρουμε καλά από όλες τις μεριές.

Βήμα τρίτο
Σε ένα πυρέξ (ή ταψί) βάζουμε πατάτες, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λάδι και τοποθετούμε στη μέση το ρολό. Προσθέτουμε νερό και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Καλό είναι το μείγμα του κιμά να μείνει για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να το τυλίξουμε καλύτερα.
  • Μπορεί να γίνει και στη κατσαρόλα βάζοντας 3 κουταλιές της σούπας λάδι και το χυμό από 1 λεμόνι, 1 πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
  • Μπορούμε να το σερβίρουμε και με ρύζι αντί για πατάτες.
  • macooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου