Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ




ΥΛΙΚΑ
για το γλυκό:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κουταλάκια κανέλλα
3 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 γιαούρτι 2%
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές κονιάκ
2 βανίλιες
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μπέικιν
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια χυμός πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα

                                                                                      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα-ένα 5 από τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα
ανακατεμένη με τη ζάχαρη.  

Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ τσαλακωτά δίπλα-δίπλα
και τα περιχύνουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε.

Τα ψήνουμε στους 180C για 10΄-12΄ να ροδίσουν.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν

και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας.
Τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, αφράτο μίγμα.

Με το χέρι μαδάμε τα φύλλα σε κομματάκια και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα μέσα στο μίγμα,

ανακατεύοντας συχνά να βραχούν καλά.

Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα ψημένα φύλλα,
φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνεια ομοιόμορφα.
Ψήνουμε την πίτα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Ρίχνουμε το σιρόπι 
ΗΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΠΕΤΥΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου