Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ




Η συνταγή της ημέρας 
 

Υλικά 


1 πακέτο λαζάνια

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι, φρέσκο κατά προτίμηση όταν είναι στην εποχή του
1 κρεμμύδι μέτριο
200γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Για τη μπεσαμέλ

1 ½ ποτ. γάλα
2-3 κουτ. κορν φλάουρ
3-4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουτ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε στο σπανάκι.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα.
Καλό είναι να έχει κρατήσει λίγα υγρά το σπανάκι διότι θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα λαζάνια στο ψήσιμο.
Έπειτα αφήνουμε το σπανάκι σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Όταν πάρει χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το σπανάκι, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
Σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, μια στρώση λαζάνια και εν συνεχεία τη μισή γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση λαζάνια και γέμιση.
Καλύπτουμε στο τέλος με τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 175-180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό και σερβίρουμε.


Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου