Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




      1 κιλό καρότα
§                       3 πορτοκάλια
§                       1 1/2 κιλό ζάχαρη
§                       2 ξυλάκια κανέλας
§                       χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ραβδάκια. Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό 3-4 φορές. Κάθε φορά τα ζεματάμε για 8-10 λεπτά, τα σουρώνουμε και ζεσταίνουμε άλλο νερό. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε τέταρτα και καθαρίζουμε τα άσπρα μέρη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα καρότα, τα πορτοκάλια και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ξυλάκια της κανέλας. Αφήνουμε να σταθούν τα υλικά 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να βραχεί η ζάχαρη.
Βράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά, έως ότου δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα.

Αδειάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε πολύ καλά με τα καπάκια τους, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε σε αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου