Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ:Μισό κιλό καρυδόψυχα κοπανισμένη ,μισό κιλό ζάχαρη άχνη,14 αβγά,5 φρυγανιές θρυματισμένες,2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ,ενα μοσχοκάρυδο τριμμένο και ένα ποτηράκι του λικέρ   κονιάκ.     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Χωρίζουμε τους κρόκους απ'τα ασπράδια και τα χτυπάμε μαρέγγα,
τους κρόκους τους χτυπάμε με τη ζάχαρη (ένα ένα τα αβγά) στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια ανακατεμένα με τις φρυγανιές και το μοσχοκάρυδο ,μετά ανακατεύουμε το κονιάκ με το παόυντερ το προσθέτουμε και αυτό ,τέλος προσθέτουμε τη μαρέγγα λίγο, λίγο και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά.Βουτυρώνουμε το ταψί με τη λαδόκολλα ,ρίχνουμε το μίγμα και το ψύνουμε στους 180 βαθμούς ,για μία ώρα περίπου.       Αυτή τη καρυδόπιτα .οι Τενεδιές την έφτιαχναν  σε ιδιαίτερες στιγμές.Για παράδειγμα σε αραβώνες. Τη στόλιζαν σαν τούρτα με γλάσο και γλυκά του κουταλιού και έφτιαχναν λουλούδια ,φυλλαράκια με το συκαλάκι και το πορτόκαλι το γλυκό .Εγώ λιώνω  κουβερτούρα ,τι ρίχνω απο πάνω ,με γλυκά του κουταλού κάνω διάφορα σχέδια ο΄τι έχω και την τρώνε με πολύ ευχαρίστηση .      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

ΝΙΤΣΑ ΑΣΒΕΣΤΑ                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου