Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ






     ΥΛΙΚΑ
                 1 κιλό παντζάρια
§                       2 ξινόμηλα
§                       200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
§                       50 γρ. μαγιονέζα
§                       2 σκελίδες σκόρδο
§                       2 κουταλιές σούπας ξύδι (1 για το βράσιμο και 1 για το ράντισμα)
§                       4 μεγάλα καθαρισμένα καρύδια
§                       λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
§                       ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ράζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια μέσα σε νερό, ξύδι και τη ζάχαρη.
Μόλις βράσουν τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο τρίφτη.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μήλα με τα παντζάρια, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το ξύδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο 1-2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Προτού σερβίρουμε τη παντζαροσαλάτα, τη πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και τη στολίζουμε με τα καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου