Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

ΠΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ




Η εύκολη συνταγή  

Υλικά:

 
  • 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 2 φλιτζ. του καφέ κους-κους
  • 2-3 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδελίτσες
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαιντάνο ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
  • Μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό από την προηγούμενη μέρα.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μια φαρδιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τα καρότα.
  4. Όση ώρα βράζουν τα ρεβίθια, σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το κους-κους με καυτό νερό.
  5. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πιεί το νερό.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με το κους-κους και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τον δυόσμο και το μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. 

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου