Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΤΣΙΖΚΕΗΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ





Υλικά (για ένα ταψάκι 22εκ):
  • 200 γρ μπισκότα digestive
  • 80 γρ βούτυρο
  • 400 γρ  Φιλαδέλφεια
  • 200 γρ ανθότυρο
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για τη βάση του cheesecake
  • Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι μας, αδειάζουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα και τα πατάμε καλά (π.χ. με τη βάση από ένα ποτήρι). Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
Για την κρέμα
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια
  • Μόλις αποκτήσουν κρεμώδη υφή, προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως
  • Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
  • Ρίχνουμε τη κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς.
  • Ελέγχουμε με το τεστ της οδοντογλυφίδας αν έχει ψηθεί καλά το γλυκό μας, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Τέλος, βάζουμε το cheesecake μας σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με σαντιγί ή τριμμένη σοκολάτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε


Προέλευση: .greekmasa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου