Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΓΛΩΣΣΕΣ(ΨΑΡΙΑ) ΦΙΛΕΤΟ ΤΥΛΙΧΤΕΣ

Υλικά
-1 κιλό γλώσσες φιλέτο
-λίγο λάδι
-2 κ.σ. βούτυρο
-αλάτι,ρίγανη, πιπέρι
-σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Αλατίζουμε τις γλώσσες μία ώρα πριν με ψιλό αλάτι.Τις πασπαλίζουμε από την εσωτερική πλευρά με τη ρίγανη,το πιπέρι και το σκόρδο.Τυλίγουμε και τοποθετούμε πλάϊ-πλάϊ στο ταψάκι που έχουμε πριν λαδώσει καλά. Στο τύλιγμα αρχίζουμε από εμπρός και τελειώνουμε στην ουρά.Ρίχνουμε το στυμμένο λεμόνι και το βούτυρο και λίγο χλιαρό νερό.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου σωθεί το νερό και ροδίσουν λίγο.
    Σημείωση:Εάν τα φιλέτα είναι πλατιά, τότε κόβουμε τις γλώσες στα δύο κατά μήκος

πηγή :ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου