Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΠΟΥΓΚΙΑ




Η συνταγή της ημέρας 



Υλικά 
  • 1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. μανούρι θρυμματισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • λίγα ζεματισμένα κρεμμυδόφυλλα
  • Εκτέλεση
Ζεματάμε τη συκωταριά για 10΄. Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη συκωταριά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4΄-5΄. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄ να πιει όλα τα υγρά της. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Τέλος, αφού κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε το θρυμματισμένο μανούρι. Ένα ένα φύλλο το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση. Ακουμπάμε μέσα 1 κ.σ. γέμιση. Πιάνουμε τις άκρες μαντιλάτα και κλείνουμε σε πουγκί το φύλλο. Το τσακίζουμε να μείνει, ή το δένουμε με ζεματισμένα κρεμμυδόφυλλα. Αφού τελειώσουμε με όλα τα πουγκιά, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε καλά γύρω γύρω με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180οC για περίπου 30΄, να ροδίσουν.


Πηγή: argiro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου