Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ







ΥΛΙΚΑ


  • 1 κιλό κίτρινα κολοκύθια
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ
  • 1 κουτάκι φύλλο για πίτα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

-Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε 
-Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γί΄νουν πολτός 
-Προσθέτετε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα 
-Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι 
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο 
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι 
-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο 
-Απλώνετε τη γέμιση 
-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο 
-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί 
-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε 
-Ραντίζετε με βούτυρο 
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθήνει το φύλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου