Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ






ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

300 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. χαλβά από ταχίνι
1 κουτ. σούπας ταχίνι

ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
½ φλιτζάνι φουντούκια
2 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
2 φύλλα κρούστας
2 κουτ. σούπας Βούτυρο φρέσκο
λιωμένο
½ φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα
1 γερή πρέζα κανέλα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τον χαλβά θρυμματισμένο και το ταχίνι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε τη μους σε 6 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Βρέχουμε τα φουντούκια με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 190 oC μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρουν χρυσό χρώμα. Βουτυρώνουμε τα φύλλα και τα διπλώνουμε στη μέση. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με τα αλεσμένα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Τα αφήνουμε να σφίξουν στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου και μετά τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε λεπτές λωρίδες. Ψήνουμε τις λωρίδες του «μπακλαβά» για 15 λεπτά περίπου στους 180 oC. Σερβίρουμε τα ποτήρια με λίγα καραμελωμένα φουντούκια και μερικά τραγανά κριτσίνια «μπακλαβά»
AYNTAGH TOY BASILH KALLIDH 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου