Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ


ΥΛΙΚΑ:    1κιλό αμύγδαλα,1/2 κιλό ζάχαρη άχνη,2 ή 3 ασπράδια αβγού χτυπημένα σε μαρέγκα(ανάλογα το μέγεθος του αβγού, εγώ 3 αβγά χτυπάω και όσο χρειάζεται βάζω),3-4 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου.  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:   Ζεματάμε τα αμύγδαλα  τα ξεφλουδίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη,  το άρωμα αμυγδάλου και σιγά- σιγά την
  μαρέγκα όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη,να ενώνονται τα αμύγδαλα.Τα κάνουμε   μπαλάκια στο μέγεθος ενός μανταρινιού, ελαφρός τα πατάμε με το χέρι και απο πάνω βάζουμε ένα  αμύγδαλο (χωρισμένο στην μέση)τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα όπου έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στην κάτω σκάρα στους 180 βαθμούς,για 3/4 της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσουν.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!  Και αυτό είναι ένα εξαιρετικό γλυκό της Τενέδου,που το έφτιαχναν οι κυρίες στις γιορτές και κερνούσαν τον κόσμο με χάρα,γιατί ήταν ένα διαφορετικό γλυκό απο τα συνηθισμένα,το εφτιαχνάν πολύ λίγες,προφανώς να μη γνώριζαν τη συνταγή αυτή.

ΝΙΤΣΑ ΑΣΒΕΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου