Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Pancakes

Υλικά 1½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

1¼ κούπας γάλα φρέσκο

1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουµε το αλεύρι, το µπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα µπολ. Κάνουµε λακκούβα στη µέση. Προσθέτουµε το αυγό, το κρύο βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουµε πολύ καλά το χυλό µε το σύρµα, να οµογενοποιηθεί. Αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 15΄. Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουµε ένα µικρό κοµµάτι βούτυρο και ανακινούµε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού. Με µια κουτάλα βάζουµε περίπου µισή κουταλιά µείγµα στο τηγάνι. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε σπάτουλα αναποδογυρίζουµε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη. Συνήθως τα σερβίρουµε µε µέλι και βούτυρο ή γιαούρτι, µέλι και φρούτα.

Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου