Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΟΡΙΕΝΤΑΛ

Τι χρειαζόμαστε:
Για το αρνάκι
1 1/2 κιλό αρνάκι μπουτάκι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
λίγο σέλινο
2 καρότα ψιλοκομμένα
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι νερό
χυμός από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
Για τη συκωταριά
500 γραμ. αρνίσια συκωταριά
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί
άνηθος
αλάτι - πιπέρι
Για το πιλάφι
500 γραμ. ρύζι σπυρωτό
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι - πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι σε σκονη
λίγος άνηθος
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Αρνί - Κατσίκι
Κουζίνα
Πολίτικη
Περιέχει
Ρύζι
Σάλτσα ντομάτα
Σερβίρει
6 άτομα
Πως το κάνουμε:
Τυλίγουμε το αρνάκι στο αλουμινόχαρτο με όλα του τα υλικά και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά. Σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ρίχνουμε τη συκωταριά να ροδίσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άθηθο και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί. Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτα.
Σωτάρουμε το ρύζι στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Αφού ροδίσει ρίχνουμε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το πιλάφι να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και πριν τραβήξει το νερό του, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της συκωταριάς. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το μίγμα ρυζιού και συκωταριάς σε ταψάκι και προσθέτουμε το αρνάκι με όλα τα υλικά του. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


sintagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου