Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
600 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ.ρύζι καρολίνα ή γλασέ
2 ξερά μικρά κρεμμύδια τριμμένα
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο ξερό δυόσμο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 κουτιού ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κ.σούπας πελτέ
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 αυγό
χυμό 1 λεμονιού
αλεύρι για το τύλιγμα
150-200 γρ. φέτα βαρελίσια

Ανακατεύουμε σε μπολ τα πρώτα επτά υλικά,χρησιμοποιώντας το ένα κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά.Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού περίπου.
Τα τυλίγουμε καλά σε αλεύρι,τα τινάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθιά και όσο γίνεται φαρδιά κατσαρόλα,βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί,ρίχνουμε το άλλο κρεμμύδι να γυαλίσει,προσθέτουμε τη δάφνη,τα μπαχαρια,τη ντομάτα και τον πελτέ μαζί με 1 λίτρο ζεστό νερό.
Αφήνουμε να πάρουν βράση,αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια.
Προσέχουμε το υγρό να τα σκεπάζει.
Κλείνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
Τότε χτυπάμε το αυγό καλά,ρίχνουμε τον χ. λεμονιού και κουταλιές από το ζωμό του φαγητού ώστε να φέρουμε τα 2 μείγματα στην ίδια θερμοκρασία.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά,ρίχνουμε το αυγολέμονο,ξαναβάζουμε στο μάτι,ίσα να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.
Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα,όχι σούπα, μα με μια ωραία μελωμένη πλούσια σαλτσούλα....
Σερβίρουμε σε πιάτο ρηχό,ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και μπόλικο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου