Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΓΟΜΙΣΘΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ




Αν και σεις λοιπόν νοιώθετε «ευνουχισμένοι» απ’ τις εξελίξεις και προτιμάτε να αγανακτήσετε με την παρέα σας και λίγο κρασί, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε την συνταγή μας. Ειδικά μάλιστα με βάση την σημερινή αδιανόητη κολοκυθιά «έχουμε πρωθυπουργό, δεν έχουμε πρωθυπουργό» προτείνω και κολοκυθάκια βραστά ως συνοδευτικό (για γαστριμαργικούς λόγους βράστε τα αλ ντέντε αν και για συμβολικούς μάλλον πολύ πλαδαρά θα ταίριαζαν). Και μην ξεχνάτε ότι το χιούμορ δεν φορολογείται εύκολα, αλλά μεταξύ μας, τους έχω ικανούς να εφεύρουν τρόπο να το ανάγουν σε τεκμήριο ευδαιμονισμού και άρα υπερπολυτελούς διαβίωσης! Καλομελέτα κι έρχεται…
Προετοιμασία: 1 ώρα μαρινάρισμα σε κόκκινο κρασί. Το μαγείρεμα συνολικά μισή ώρα περίπου (20 λεπτά οι πατάτες και 10 τα αμελέτητα). Προετοιμάστε τις πατάτες όσο μαρινάρονται τα αμελέτητα. Εύκολη συνταγή.
Υλικά για 4 άτομα
4 αμελέτητα βοδινά καθαρισμένα απ’ τη μεμβράνη τους και κομμένα με μια ελαφρώς διαγώνια κλίση σε κομμάτια πάχους 1-1.5 εκατ.
1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα
3 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα
3 κ.σ. βούτυρο
1 κιλό μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες πολύ λεπτές ροδέλεες (3 χιλιοστά)
3 φλ. κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
αλάτι, πιπέρι
If so and you feel "castrated" from the developments and would rather resent to your friends and some wine, we recommend you follow the recipe. Especially in fact based on today's unthinkable courgette 'we Prime Minister, we have prime minister "and I propose to accompany boiled zucchini (for culinary purposes cook al dente but for symbolic rather too flabby to fit). And do not forget that humor is not taxed easily, but between us, I've been able to invent a way reduces to a presumption evdaimonismou and so luxurious living! Kalomeleta and comes ...
Preparation: 1 hour marinating in red wine. Cooking a whole half hour (20 minutes the potatoes and the lamb's fries 10). Prepare the potatoes as the marinated lamb's fries. Easy recipe.
Ingredients for 4 people4 lamb's fries ox purified from the membrane and cut with a slightly diagonal angle into pieces 1-1.5 cm thick1 sprig fresh oregano leaves3 sprigs rosemary, leaves3 tbsp butter1 pound medium potatoes, peeled and sliced ​​very thin rodelees (3 mm)3 cups. red wine2 cloves garlic, wholeSalt and pepper
Μαρινάρετε τα αμελέτητα: Βάζετε τα αμελέτητα να μαριναριστούν για 1 ώρα σε 1½ φλυτζάνι κρασί ρίχνοντας το μισό δεντρολίβανο και τη φρέσκια ρίγανη.
Marinate the lamb's fries: Put the lamb's fries to marinate for 1 hour to 1 ½ cup of wine, pouring half the rosemary and oregano.
Ετοιμάζετε τις πατάτες: Σε μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε 2 κ.σ. βούτυρο και όταν κάψει ρίχνετε τις πατάτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά να πάρουν βούτυρο παντού, ρίχνετε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και το υπόλοιπο δενδρολίβανο. Στα 5 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές ενδιάμεσα, μέχρι να κάνουν μια ελαφρυά κρούστα και να είναι μαλακές αλλά να μην διαλύονται. Αποσύρετε και τις βάζετε (χωρίς καπάκι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 60ºC ώστε να παραμείνουν ζεστές μέχρι να ετοιμάσετε τα αμελέτητα.

Prepare the potatoes: In large wide skillet, heat 2 tablespoons butter and burn when you throw the potatoes over medium-high heat. Stir for 1-2 minutes to get anywhere butter, add salt and plenty of pepper and remaining rosemary. Within 5 minutes lower the heat, cover and cook for about 15-20 minutes, stirring 1-2 times in between, to make a Light weight crust and is soft but not falling apart. Remove and put them (without lid) in a preheated oven at 60 º C in order to stay warm until you prepare the lamb's fries.

Ετοιμάζετε τα αμελέτητα: Βγάζετε τα αμελέτητα απ’ τη μαρινάδα (την πετάτε) και τα στραγγίζετε. Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο να τσιγαριστεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τις σκελίδες του σκόρδου να δώσουν αρώματα. Προσθέτετε τα αμελέτητα και τα γυρνάτε κάθε τόσο να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 5 λεπτά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα σβύνετε με το υπόλοιπο κρασί. Ανεβάζετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε για 3-5 λεπτά, να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού και να έχετε λίγη σάλτσα.
Σερβίρισμα: Φτιάχνετε μια φωλιά από πατάτες, τοποθετώντας τες κυκλικά και βάζετε τα αμελέτητα με την σάλτσα τους από πάνω τους (ώστε να τα τσιμπίσει πρώτα η δαγκάνα της εφορίας ή το πηρούνι των συνδαιτημόνων σας, αν μιλάμε κυριολεκτικά). Εμπλουτίζετε δε κατά βούληση το δείπνο με τους δικούς σας συμβολισμούς και ερμηνείες.
άντε και καλή όρεξη από την Σκόπελο
Prepare the lamb's fries: Remove the lamb's fries from the marinade (discard a) and drain. In a spacious pan add 1 tbsp butter to saute over medium-high heat and cloves of garlic to give perfumes. Add the lamb's fries and turn it every so often to make the liquid for about 5 minutes, add salt, pepper and extinguished the remaining wine. Upload a little fire and cook for 3-5 minutes to evaporate half the quantity of wine and have a little sauce.
Serving: They were building a nest of potatoes, placing them in a circle and put the lamb's fries with sauce over them (to the first tsimpisei the caliper of the IRS or the forks of diners if you speak literally). Enrich and dinner at will with your own symbols and interpretations

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ skopelos-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου