Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κεφτεδάκια από την Καππαδοκία

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 φέτα, παχειά,ψωμί (ψύχα καλύτερα απο μπαγιάτικο ψωμί,περίπου δύο χούφτες)
2 αυγά
1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι σούπας κοφτό αλάτι
1/2 κουτάλι σούπας κοφτό μαύροπίπερο
1 κουτάλι σούπας κοφτό ρίγανη
δυο-τρεις σταγόνες ξύδι

Σερβίρει

50 κεφτεδάκια



Πως το κάνουμε:

1.Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε.
Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες είναι:
1) Ζύμωμα περίπου για 10 λεπτά αλλά όχι όπως το ζύμωμα ζύμης αλλά όπως βάζετε τα δάχτυλά σας στην άμμο! συνεχόμενο τέτοιο ζύμωμα.
2) Όταν πλάθετε τα κεφτεδάκια θέλει και εκεί έναν χρόνο πλασίματος (μετρήστε μέχρι τα 15 καθώς πλάθετε το κεφτεδάκι ανάμεσα στα δάκτυλά σας
3) Βάλτε τα στο ψυγείο πρίν τα τηγανίσετε για να δέσουν τα υλικά
4) Καλό επίσης είναι να μην είναι πολύ μεγάλα τα κεφτεδάκια.


Λίγα μυστικά ακόμα


Συμβουλή: μπορείτε να αγοράσετε τον κιμά της εβδομάδας, να τον ζυμώσετε, να πλάσετε τα κεφτεδάκια και να βάλετε στην κατάψυξη σε διαφορετικά δοχεία τα έτοιμα ζυμωμένα κεφτεδάκια για μελλοντικές χρήσεις!

Καλή σας όρεξη


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου