Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ντολμαδάκια φούρνου

Τι χρειαζόμαστε:
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα
1 φλυτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένες
2 κ. σούπας ρίγανη
2 κ. σούπας άνηθο, βασιλικό ή δύοσμο
2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
3/4 φλυτζανιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
2 φλυτζάνια αποφλοιωμένες ντομάτες ψιολοκομμένες
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ. κληματόφυλλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Λαδερά
Διατροφή
Χορτοφαγική
Με χαμηλά λιπαρά
Vegan
Πλούσια σε φυτικές ίνες
Κουζίνα
Μικρασιατική
Περιέχει
Ντομάτες
Ρύζι
Μελιτζάνες
Σκόρδο
Νηστίσιμα
Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ
Σερβίρει
5-6 άτομα
Πως το κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα. Αφαιρούμε τους σπόρους, αν έχει, και την ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τη μελιτζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύουμε, ώσπου να απορροφήσουν το λάδι. Προσθέτουμε το λεμόνι, τη ρίγανη, τον άνηθο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να ψηθεί καλά η μελιτζάνα.
Βαζουμε το ρύζι και το αφήνουμε 5 λεπτά να ψηθεί.
Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και κάνοντας σειρές αν χρειαστεί και τα τοποθετούμε σε πυρέξ.
Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια με την ντομάτα και πασπαλίζουμεμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή δύοσμο. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μην ξεραθούν.


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου