Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά:

½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο (με την πέτσα του)
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
μερικά κλωναράκια από ρίγανη ή θυμάρι ή φασκόμηλο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Aνασηκώνουμε προσεκτικά την πέτσα του κοτόπουλου και γεμίζουμε το ενδιάμεσο κενό με γιαούρτι. Aλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα και ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο. Aπλώνουμε στον πάτο του τηγανιού τα κλωναράκια των μυρωδικών και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα. Mαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί σε βάθος το κοτόπουλο και να ροδίσει η πέτσα του. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια οποιαδήποτε σαλάτα ή με ψητά λαχανικά.

Tip: Μπορούμε να ψήσουμε μικρές στρογγυλές πατατούλες με τη φλούδα τους μαζί με τα μυρωδικά στο τηγάνι πριν βάλουμε το κοτόπουλο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα


Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου