Υλικά:
-1 κοτόπουλο, περίπου 1½ κιλό, σε μερίδες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 6 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
- 6 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε χοντρά κομμάτια ή σέλινο
-1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
-2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα ή 1 φλ. ντοματάκια κονκασέ
-1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 6΄-7΄. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρασί, τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό, περίπου 1 φλ. τσαγιού, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά και η ελάχιστη σάλτσα του πρέπει να είναι δεμένη, να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μία μερίδα και κομμάτια λαχανικών.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου