Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Τι χρειαζόμαστε:
Για τα σουτζουκάκια:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό μικρό
λίγος μαιντανός τριμμένος
ψωμί μουλιασμένο σε μαυροδάφνη (την ψίχα μιας φέτας)
αλάτι, πιπέρι κατα βούληση
1 κουταλία του γλυκού λάδι
1 μικρό κρεμύδι
Για την σάλτσα:
2 μεγάλες ντομάτες περασμένες απο το multi
αλάτι,πιπέρι κατα βούληση
1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
μια πρέζα ζάχαρη
λίγο νερό
1 ξύλο κανέλας
λίγο λάδι
Για την βάση:
4 πίτες
300-400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Πως το κάνουμε:
1.Βάζουμε σε μια λεκάνη ολα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και ανακατεύουμε καλα.
2.Πλάθουμε σουτζουκάκια οχι πολύ μεγάλα.
3.Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουνε ενα χρώμα.
4.Βάζουμε τις ντομάτες, λίγο λάδι, τη μαυροδάφνη, το ξύλο κανέλας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη να πάρουνε μια βράση.
5.Βάζουμε μετά τα σουτζουκάκια μας, με νερό οχι πολύ ισα ισα να τα σκεπάσει και το αφήνουμε για μισή ωρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
6.Ψήνουμε τις πίτες στο grill για 5 λεπτά περίπου.
7.Τις βγάζουμε και τοποθετούμε σε κάθε πιτα το γιαούρτι (3-4 κουταλιές), 2 σουτζουκάκια με την σαλτσούλα τους και αν θέλουμε ακόμη μια κουταλία γιαούρτι απο πάνω και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή μου την εδώσε η προγιαγιά μου η Ελευθερία που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Καλή απόλαυση.


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου