Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΕΜΟΝΙ (ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ)


Χρόνος Παρασκευής: 1-1 ½ ώρα

Υλικά:
1 κιλό λεμόνια με χοντρή φλούδα
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ ποτ νερού νερό

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε τα λεμόνια και ξύνουμε τη φλούδα τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα λεμόνια ολόκληρα. Μόλις πάρουν βράση και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 15 λεπτά.. Τα κόβουμε σε φέτες, αφαιρούμε το εσωτερικό από τα λεμόνια και τέλος σε κομμάτια.

Βήμα δεύτερο
Βάζουμε στη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, αφήνοντας τα να βράσουν όπου και τα ξαφρίζουμε. Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε τα λεμόνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.


Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Όσα κιλά είναι η φλούδα από τα λεμόνια τόσα κιλά είναι και η ζάχαρη.
  • Για να δούμε αν έχει δέσει το γλυκό μας περνούμε ένα κουταλάκι και ένα πιάτο. Περνούμε λίγο από το σιρόπι και το ρίχνουμε στο πιάτο. Εάν δεν τρέχει, είναι έτοιμο.
  • Κόβουμε τις φλούδες σε φέτες. Με κλωστή και βελόνα τα κάνουμε ρολό και τα περνάμε το ένα δίπλα στο άλλο όπου και στο τέλος τα δένουμε. Με αυτόν τον τρόπο τα βράζουμε.
macooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου