Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ




ΥΛΙΚΑ
  • 12 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη (ταιριάζει και η καστανη ζάχαρη)
  • 2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού bakin-powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη
  • 3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο
για το σιρόπι
  • 6 ποτήρια νερού νερό
  • 5 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 7-8 κουταλιέςτης σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν περίπου 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τα υλικά κατά σειρά.
  •  Όταν ολοκληρώσουμε το μείγμα, το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί μεσαίου μεγέθους  και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα..
  •  Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  •  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μέχρι να βράσουν και να δέσει το σιρόπι.
  • Τέλος περιχύνουμε την καρυδόπιτα, πρέπει να προσέξουμε το σιρόπι να πάει παντού γι αυτό το κάνουμε σιγά σιγά και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.


ΠΗΓΗ .greekmasa.gΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου