Πατάτες γιαχνί
Υλικά:
10 πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
7-8 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
Πηγή: lovecooking.gr
10 πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
7-8 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις πατάτες σε ομοιόμορφα κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και τις βάζουμε σε νερό για να μην μαυρίσουν
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι και τη δάφνη.
- Ανακατεύουμε και αραιώνουμε με 1 κούπα νερό.
- Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε να βράσουν με κλειστό καπάκι.
- Ελέγχουμε ανά διαστήματα αν εξατμίζεται το νερό, ώστε να ρίξουμε λίγο για να μην κολλήσουν οι πατάτες.
- Όταν μαλακώσουν και "δέσει" η σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου