Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ




Η συνταγή της ημέρας

Υλικά:

1 πακέτο κατεψυγμένο χωριάτικο φύλλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
5 ψιλοκομμένες φέτες προσούτο
1 μεγάλη βραστή πατάτα
12 αυγά


Εκτέλεση:


  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C. 
  2. Χωρίζουμε το φύλλο στα δύο. 
  3. Λαδώνουμε ελάχιστα με πινέλο για να πάει παντού ένα ταψί. 
  4. Στρώνουμε το πρώτο έτσι ώστε να αγκαλιάσει και τα τοιχώματα.
  5. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και από ½ κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι και τα σκορπάμε πάνω στο φύλλο που βρίσκεται στο ταψί.
  6. Από πάνω ρίχνουμε το ψιλοκομμένο προσούτο και εν συνέχεια την πατάτα σε μικρά κυβάκια. σπάμε τα αυγά πάνω από τα υλικά μας και τα αλατίζουμε καλά.
  7. Αφού κάνουμε διαγώνια κοψίματα μ' ένα μαχαίρι στο άλλο φύλλο το στρώνουμε πάνω από τ' αυγά.
  8. Γυρίζουμε τις άκρες διπλώνοντας προς τα μέσα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: lovecooking.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου